Menu

Agenda en activiteiten

Datum: 20 april t/m 22 mei 2020 om 16.00 uur
Plaats: In het Raadhuis van Hilversum Dudokpark 1, 1217 JE,  Hilversum

"Helaas heeft de tentoonstelling in het Raadhuis van Hilversum niet plaats kunnen vinden in verband met de coronavirus
en is uitgesteld naar volgend jaar."

GOOIS VROUWEN- DRIEMANSCHAP
Met het Thema Vrijheid. Foto-tentoonstelling van de Bronzen Beelden van Tineke Bot met de foto’s van de fotografe - Marja van Hest en poëzie - Mieke van Zonneveld.

De Officiële opening vindt plaats op donderdagmiddag 16 april 

U bent van harte welkom op deze boeiende tentoonstelling in het kader van "75 jaar Vrijheid"
Een boeiende Foto-Tentoonstelling van de bronsplastieken die in het openbaar staan en van de Eco-tuin "Rochesmuses" in Frankrijk van de in Hilversum geboren beeldhouwster Tineke Bot.

De bekende Larense fotografe en beeldende kunstenares Marja van Hest maakte al deze prachtige fotos voor de nieuwe jubileum uitgave en fotoboek "Tineke Bot" Leven en werken in Vrijheid 75 jaar.

Dit boek wordt tijdens de opening  van deze tentoonstelling op donderdag 16 april  2020 in de Burgerzaal voor  ‘t eerst gepresenteerd. De Hilversumse stadsdichteres Mieke van Zonneveld liet zich inspireren door het bronzen beeldje "Vrijheid" van Tineke Bot en schreef haar Stadsgedicht over dit grote belangrijke thema. Mieke van Zonneveld

(Hilversum 1989)

Mieke van ZonneveldIs dichter, letterkundige en docent Nederlands. Ze studeerde Nederlands en oudheidkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.In 2013 won Van Zonneveld de Turing Gedichtenwedstrijd met haar gedicht Nee. In 2016 debuteerde ze bij De Bezige Bij met haar bundel Leger, waarmee ze genomineerd werd voor de VSB poëzieprijs. Ook won ze de Eline van Haarenprijs en de prestigieuze Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Belangrijke thema's in Leger zijn liefde, ziekte en geloof. Muzikaliteit en intertekstualiteit kenmerken de gedichten van Van Zonneveld. Ze publiceerde verder in o.a. Avantgaerde, Das Magazin, Het liegend konijn en Liter.

Van 2018 tot en met 2020 is Van Zonneveld stadsdichter van haar geboorteplaats Hilversum, waar ze momenteel ook woont en werkt als docent Nederlands.


Marja van Hest

Beeldend Kunstenaar

Marja van HestZij wordt ook wel de fotografe met het OOG voor emotie en moment genoemd. Waar zij ook heen gaat, haar camera heeft zij altijd bij zich, want als je er het artistieke oog voor hebt, is er altijd wel iets boeiends dat op haar weg komt.

Dat leverde door de jaren heen een indrukwekkend oeuvre op.

Buiten de stad, het dorp, de straat, de natuur vormen voor haar, haar Atelier. Zij werkt graag met belichting door de natuur geschonken. Belangrijke decors vormen vooral ook haar geliefde dorp Laren, met daarop volgend haar liefde voor la Photogénique France,

Veelal is het detail, de drager van de boodschap. Zij wil vooral  het onderwerp als belangrijkste uit zijn omgeving  halen om een eigen verhaal en emotie te tonen en te vertellen. 

Ook in haar beeldhouwwerk wil zij graag haar gevoel weergeven door middel van figuratief of abstract werk veelal uitgevoerd in brons. Zo blijft de passie van het weergeven altijd aanwezig.